regatta
Door: Natascha
Blijf op de hoogte en volg Harold
15 November 2009 | Turkije, Kaş
De volgende dag 6e geëindigd met alle weersomstandigheden welke je kunt hebben. Regen, omweer en harde wind afgewisseld door windstilte en zon. We hebben de cruiser van Ali aan boord welke ook meegerekend wordt voor de IRC handicap klasse. We hebben hier veel tijd mee verloren omdat we te weinig ervaring hebben met dit soort zeilen. Tegen de tijd dat we zover waren dat we deze konden gebruiken was de concurrentie ons al weer gepasseerd. ’s Avonds in een baai blijven liggen met alle deelnemers en daar heerlijk gegeten en gedronken. De volgende dag terug naar Göcek en daar waren we als tweede. De cruiser niet gebruikt en zo zijn we op een 5e plaats overall geëindigd. Niet verkeerd voor een eerste regatta in de klasse waar wij, gezien de grootte en de snelheid van de andere schepen niet helemaal in thuis hoorden. We hebben dus geweldig gevaren en we kunnen met veel plezier terug kijken op een geweldige ervaring. Weer leuke mensen leren kennen met soms nog mooiere schepen. Modern of authentiek. Het is nu rustig in de haven want de meeste mensen zijn naar hun thuisbasis gegaan. Wij zijn gisteren begonnen met enkele reparaties en de zeilen weggebracht ter controle voor het volgende seizoen. Lijnen in zoet water gelegd en allerlei andere kleine dingen. Vandaag gaan we naar de plaatselijke markt en begin ik met de zijkanten van de boot in de was te zetten. We hebben hier de ruimte en de weersomstandigheden zijn nog goed. Gisteren stralend blauwe lucht en 25 graden. Vannacht was het voor de tweede keer in al de tijd dat we onderweg zijn onder de 10 graden. Maar we klagen niet. We genieten nog van de laatste najaar zonnestralen alvorens we naar Fethiye gaan om de boot verder winterklaar te maken.
Tot een volgende schrijfs.
15 November 2009 - 20:24
Alice:
Hoi Lieverds,
Wat spannend zo´n zeilrace!! En dan zo´n stoere Sil die er ook helemaal klaar voor is! Straks wil hij ook als 13 jarige de wereld alleen rondzeilen met al deze ervaring. Geniet er nog lekker van!! veel liefs van ons oet hengel -
18 November 2009 - 20:48
Myrna:
Lieve drie!
Wat hebben jullie een geweldige tocht gehad en ook zo goed geëindigd! Nu de boot winterklaar maken en dan??????
Het regent hier veel, maar als jullie komen, begint de zon te schijnen! Allemaal een dikke pakkert van ons. -
19 November 2009 - 12:27
Jan Boer:
Lieve Natascha, Harold en Sil,
Wat een fantastische ervaring voor de bemanning en het schip, temeer door de steeds verschillende en wisselende omstandigheden. Dat is nog eens wat anders, dan 3 rondjes Beulakkerweide met Sam-Sam.( De "opa" van Sam).
Zo te lezen, zijn jullie drien de afgelopen 7 maanden geevolueerd van landrotten naar echte zeebonken. Het sociale leven richt zich voornamelijk op havens, schepen, zeilers en af en toe een bezoekje van familie of vrienden. Mijn vraag is, kunnnen jullie nog wel terug schakelen naar onze wereld van de landrotten met de vele regeltjes betreffende hoe het hoort en hoe je te gedragen!? Dat is juist wat je wilde verlaten. Bereid je dus de komende weken er op voor, zodat het niet een cultuurschok gaat worden.
Wij van onze kant zullen jullie hiermee helpen en begrip hiervoor tonen.
Maar het belangrijkste is, dat we jullie gezond en wel in de armen kunnen sluiten. En dat geldt zowel voor landrotten als voor zeebonken.
Verder, weinig schokkend nieuws uit Assen, behalve dat met Sint Maarten ongeveer 120 kinderen bij ons hebben aangebeld. Door dit feest zie je hoe onze buurt zich verjongt.
De praktijkruimte is ondertussen onze hobby kamer geworden. Ziet er leuk en uitnodigend uit. We zijn de afgelopen week een paar maal Ikea op en neer gereden. Ik vind hier leukere spullen dan bij de Gamma, Karweimarkt etc. (Misschien komt dit wel door mijn voorliefde voor Zweden.)
Het weer is vandaag weer een stuk beter geworden. Gisteren storm en veel regen. op dit moment wolken en een beetje zon. In de achtertuin zie ik momenteel 8 mussen, 3 mezen, 1 putter bij de pindas in de pergola. En 2 merels en een spreeuw bij het brood op het gras.
Dikke kus en snel tot ziens in Nederland.
19 November 2009 - 18:33
Ronald & Joyce:
Beter te laat aan de start na een overheerlijke uitgebreide lunch dan vast aan de bodem na 50 meter varen! Dat kan ook heb ik ooit is ervaren.
Leuk om weer wat te lezen en mooie plaatjes.
Genieten daar.