Brac - Reisverslag uit Zagreb, Kroatië van Harold Slagter - WaarBenJij.nu Brac - Reisverslag uit Zagreb, Kroatië van Harold Slagter - WaarBenJij.nu

Brac

Door: natascha, Harold

Blijf op de hoogte en volg Harold

25 Juni 2009 | Kroatië, Zagreb

Eergisteren zijn we dan vertrokken uit Primosten. Een prachtige plaats en we hebben daar heerlijk gelegen, naast onze inmiddels, goede bekende Belgen Patrick en tina. Sil heeft leren vissen op de Belgische manier, met een lege fles.( We weten nu ook waarom ze niet aan hun visquotum komen.) De hals eraf gesneden en er andersom weer in terug geplaatst. Brood erin, touwtje eraan en afwachten. Op deze manier heeft hij er ongeveer 10 gevangen. Hiervan heeft meneer lomperik minimaal 2 dood geknepen en 3 de ruggewervel beschadigd door ze te "knakken". Ronald, je hebt wederom gelijk. We zijn benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld. We hebben het buitengewoon gezellig gehad met Patrick en Tina en zullen de mojito missen. Patrick en Tina een goede reis verder en wellicht nog eens tot ziens op het water of waar dan ook. Sil kreeg iedere dag van de havenmeester een chocolade ei met zo'n speeltje erin. ( Zie foto).Vandaag zijn we aangekomen op het eiland Brac. We zijn twee dagen op het eiland Solta gebleven, boaring, maar weer vanwege de wind. Toen we aan kwamen regende het, en zijn met de zeilkleding aan een wandeling gaan maken. Sil vond het allemaal erg leuk. Met de laarsjes door de plassen. De volgende dag was het weer droog en konden we naar een leuk strandje met een klein speelplaatsje. Het leuke was wel dat wij aan een steiger lagen en dat er gisteravond 10 zeilboten, 56 voeters, binnen zouden komen. Voor degene die dachten overdag een veilige haven binnen te lopen, werden weer weg gestuurd door de haven meester. Vreemd natuurijk als je een compleet lege steiger ziet en je kunt niet afmeren. Laat in de middag kwam het hele spul aan en dat was wel een prachtig gezicht. Vanachter een eiland zag je steeds een mast erbij komen en onder deze omstandigheden afmeren was geen makkie. Maar er zaten wel proffessionals aan boord want alles liep gesmeerd. Voor de gasten was het gehele kasteel afgehuurd en voor de bemanning was waarschijnlijk ook wel een kamertje achteraf waar wat gegeten en gedronken kon worden. Zo gaat dit meestal nl. Vanmorgen om 06.00 uur vertrokken ze alweer omdat één van de gasten problemen had. Waarmee weet ik niet maar het was wederom een prachtig gezicht om al deze grote jongens weg te zien gaan. Het blijft een stoer, en apart wereldje van dit soort zeilers. We hebben even een kijkje genomen in een jachthaven welke gerunt wordt door een Nederlander maar was verder niet bijzonder. We liggen nu in een prachtige baai aan de kade, want aan het einde ligt een zeer oud vissersplaatsje genaamd, Bobovisçe. Vanavond lekker bruine bonen gegeten dus we kunnen lekker tetteren vannacht, maar wel lekker Nederlands.

We nemen nog even een afzakkertje. sjiveli!!!!

• 29 Juni 2009 - 18:27

Stefanie :

Hoi Lieve 3!
    Hier een berichtje uit het hoge warme noorden waar de mussen van het dak af tetteren! Kortom heerlijk, mijn temperatuurtje!
    Zullen we niet meer gaan katten op de site, daar is een site helemaal niet voor, slechts positieve inspiratie, daar draait het om! Dus bij deze heb ik wat leuks te melden, ik vond het erg funny! Gisteren naar het zwembad geweest met Hugo, voor het eerst sinds hij zijn A en B diploma heeft. Mama nu mag ik in het diepe he? Mama nu mag ik van de duikplank he? Mama nu mag ik ook van de hoge duikplank he? WAT??? Durf je dat dan?????
    Enfin, ook al heeft hij net A en B, ik wil er toch bij zijn in het diepe. Ik kan wel niet zwemmen met mijn arm, maar als het echt moet duik ik er zo in!
    Oke, eerst lage duikplank, dikke gein, tussen allemaal pubers die bommetjes maakten spong mijn held van de lage duikplank. Tof! Voor ik het wist stond meneer halverweg de trap van de hoge duikplank..Ik schrok er van, allemaal grote knullen en dan Hugo ertussen. Ik dacht nog laat ik maar niet roepen; durf je het echt wel, want dan ondermijn je zijn zelfvertrouwen natuurlijk...Diep in mijn hart dacht ik wel dat ik hem straks huilend vastgeklamd aan een pilaar moest halen... Niets van dat, bovenaan gekomen haalde hij een keer adem, nam een aanloop en YES, daar denderde dat kleine lijfje van de hoge duikplank zo het water in!!!! TOPPER!!!! Riep ik nog en van binnen helemaal ontroert, volgens mij is er een nieuw tijdperk aangebroken......

• 29 Juni 2009 - 18:29

Stefanie:

Oja, Natas, wat goed dat Sil al kan schrijven!! Onvoorstelbaar dat op de boot lesgeven zoveel effect heeft, had ik echt nooit verwacht, jij ook zeker niet?? Erg tof!! Hele dikke kus aan mijn kleine dappere man!!xxxx

• 30 Juni 2009 - 11:55

Jan Boer:

Lieve Natascha, Harold en Sil,

Even bericht/verslag uit Assen. We zijn vorige week weer gearriveerd op de thuisbasis na een leuke en indrukwekkende reis in Kroatie en Slovenie. Terug kijkend, was ons weerzien in Krk een van onze hoogtepunten. Ik vond het heel byzonder om jullie tween bezig te zien met zo een groot schip. Nog een paar maanden en het wordt een spelletje! Voor zover Myrna en ik konden zien,begint Sil zich al aardig aan te passen aan het ritme aan boord. Wat een ontvangst had hij in petto toen hij mij zag in Krk; OPA!...Duidelijker kon hij niet zijn. Voor het eerst dat hij mij zo benoemde.
    Van Harold zag ik van dicht bij zijn eigenschappen als havenmeester tijdens een beginnende storm op de een na laatste dag in Krk. Jij gaf de juiste aanwijzingen voor een Duits gezelschap tijdens het afmeren. Natascha zag ik groeien in haar rol als schippersvrouw. Als kok is ze al geslaagd, te proeven aan haar lekkere lunches,voor anker in een van de mooie baaitjes van het eiland.
    En weer moesten we afscheid nemen tot onze volgende ontmoeting in...?

Daarna gingen jullie verder naar het zuiden, richting Griekenland en wij naar Istrie. Hier hebben wij de groeten van jullie gedaan aan de eigenaar van een eettent aan een baai in Rovinj. (Wat een prachtige stad.) Hij herinnerde jullie nog goed en vond mij op Natascha lijken. Hij bood ons een grappa aan om jullie groeten aan hem te vieren.
    We stonden op een grote camping,1700,plaatsen,7 km ten zuiden van Rovinj. Tussen de camping en deze plaats ligt een prachtig fietspad pal langs de kust. Daarnaast hadden we goede en mooie fiets routes door het achterland. Het leven is hier (nog) goedkoper dan in Nederland. We zijn hier ca. 10 dagen gebleven en daarnaa vertrokken naar Slovenie. Het wordt eentonig,maar ook hier hebben we volop genoten van de natuur en de wandelingen in het NationaalPark, de Vingakloof. We stonden in de Julische Alpen aan het meer van Bled. Myrna benoemde dit "een groot natuurlijk aquarium". Ik heb nog nooit zoveel grote karpers en forellen zien zwemmen als hier. Toen we foto's van hun namen zwommen deze wat langzamer. Apart he? Ook hier prachtig weer tot vrijdag begin van de 5e week, De wereldomroep voorspelde slecht weer in de alpen, zowel voor Zwitserland als Oostenrijk. We hebben toen besloten om de vogende dag te vertrekken.Via Villach, Munchen, Wurzburg naar Assen. We kijken beide terug een fijne vakantie en hebben weer nieuwe gebieden leren kennen die zeer een bezoek waard zijn.

Lieve drie, Myrna en ik wensen jullie heel veel plezier, vele ontdekkingen en een behouden vaart! Tot ziens....xxx xxx xxx

Papa. 1

• 30 Juni 2009 - 12:22

Joyce Vieth:

Lieve Natas, Harold & Sil,

Wij genieten van jullie verhalen en foto's en zijn blij dat jullie ook actief zijn met het plaatsen van jullie gebeurtenissen. Zo kunnen wij jullie op de voet volgen.

Super leuk dat jullie op mijn verjaardag nog even gebeld hebben. Het was dan ook het meest verassende cadeau wat ik ontvangen heb en dat helemaal vanuit Kroatië!

Wij hebben het weekend na een zware verjaardag heerlijk in Scheveneningen doorgebracht. Heerlijk kunnen uitwaaien (Ronald is mooi "Engels bruin" geworden). De zomer gaat nu echt van start, met afgelopen weekend het Ballonenfestival en het warme weer (+- 25 graden) kijken wij al uit naar de welverdiende zomervakantie die over een niet al te lange tijd gepland staat! Gelukkig krijgen jullie met al die lange verhalen ook voldoende informatie van het thuisfront, zodat jullie op de hoogte blijven.

Lieve groeten Joyce (en Ronald)

• 01 Juli 2009 - 18:37

Alice:

Hoi Lieve zeilers,

Het is zo leuk om jullie berichten te lezen en te horen dat jullie het zo naar je zin hebben maar het is ook heel leuk om de reakties van de anderen te lezen. Jan die schrijft hoe Harold al een echte havenmeester is! Ik zie het zo weer voor me hoe mijn vader iedereen hielp (en zich er naar ons idee mee bemoeide)als iemand op de camping arriveerde en de caravan niet goed op de plaats kon krijgen! Pappa stond altijd vooraan met hulp en aanwijzingen! Je hebt het van geen vreemde Harrie! Dat Natas lekker kan koken was al bekend maar leuk om te lezen hoe jullie zo je draai vinden! Nog heeeel veeel plezier en een dikke knuffelXXX

• 01 Juli 2009 - 20:25

Suzanne:

Hier een berichtje uit het pittoreske Marienberg!!
    Met de hele week al tropische temperaturen vermaken wij ons prima in huize bolks.
    Harstikke leuk om elke keer jullie verhalen te lezen.
    Nog een paar weken en dan begint ook onze vakantie. Nog geen idee waar we naar toe gaan.
    Wachten gewoon af wat het weer hier doet in Nederland anders op zoek naar iets waar het wel warm is.
    De bruiloften hebben we nu allebei gehad en waren super geslaagd!!

Heel veel plezier en een dikke knuffel aan Sil van Luna.

Liefs Suzanne

• 03 Juli 2009 - 16:33

Tina & Patrick:

Hoe gaat het met jullie ? Wij wachten op het vervolg van uw advonturen... Hehe !
    Hebben jullie mojito's nog elders gevonden ?
    Als ja, moeten jullie ons zeggen waar...want wij komen binnen 2 maanden terug ;-)